Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dăncilă a demis-o pe Ministra Educaţiei. După declaraţiile în contextul tragediei de la Caracal: Eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină

Viorica Dăncilă a anunţat vineri că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, după ce aceasta a afirmat că ea a învăţat de acasă să nu se urce într-o maşină cu un străin, într-un comentariu referitor la cazul îngrozitor al Alexandrei Măceşanu. Daniel Breaz, ministrul Culturii, va prelua interimatul. Contactată de Ştirile TVR, Ecaterina Andronescu susţine că nu a fost anunţată de această decizie şi nici nu a avut vreo discuţie cu premierul pe această temă.

"Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate", a scris premierul Viorica Dăncilă pe Facebook.

"Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere – punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc", adaugă prim-ministrul.

"Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancţionat în acelaşi mod. La fel cum voi denunţa public orice acţiune sau declaraţie din partea oponenţilor politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal", a mai subliniat Viorica Dăncilă.

Şeful executivului îl va propune pe Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, pentru a prelua interimatul.

"Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină", a declarat joi seară, la un post de ştiri, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, referindu-se la tragedia Alexandrei Măceşanu.

La sfârşitul săptămânii trecute, Federaţia Elevilor din România a tras un semnal de alarmă: "Viaţa elevilor e pusă în pericol de lipsa transportului judeţean!".

Organizaţia a subliniat că, în urma unei ordonanţe aprobate de guvern în iunie, "gestionarea serviciului de transport judeţean a devenit şi mai haotică pentru că noua legislaţie este contradictorie şi contrară dreptului Uniunii Europene".

Reprezentanţii Federaţiei Elevilor din România au atras atenţia că transportatorii nu mai sunt obligaţi să meargă pe trasee care nu le aduc profit, iar astfel oamenii au ajuns să apeleze la maşini de ocazie.

Similare
RECOMANDĂRI