Cursa pentru şefia Parchetului European. Mureşan: Kovesi va fi audiată în Comisia LIBE a PE la sfârşitul lunii februarie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cursa pentru şefia Parchetului European. Mureşan: Kovesi va fi audiată în Comisia LIBE a PE la sfârşitul lunii februarie

Laura Codruţa Kovesi, candidată la şefia Parchetului European, va fi audiată în Comisia LIBE a Parlamentului European la sfârşitul lunii februarie, procesul de selecţie urmând a fi finalizat până la finele lunii martie, a declarat pentru MEDIAFAX eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

”Litera legii spune doar că Pasrlamentul şi Consiliul votează procurorul european. Acum, de vreme ce nu există niciun precedent, se stabilesc tehnicalităţile şi se are în vedere ca audierea candidaţilor să aibă loc în comisia de specialitate a Parlamentul European pe 25 sau 26 februarie. Cel mai probabil pe 26 februarie”, a declarat pentru MEDIAFAX eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Comisia principală care desfăşoară audierile, a mai precizat Mureşan, este Comisia LIBE, iar Comisia de control bugetar este asociată acestor audieri.

”Trebuie decis exact formatul audierilor, precum şi procedura exactă de vot. (...) Va avea loc votul în comisiile de specialitate, după care va fi votul în plen. În paralel se desfăşoară şi procesul în Consiliul UE la nivelul miniştrilor de Justiţie, cu obiectivul de a finaliza acest proces cât mai rapid. Obiectivul este de a-l finaliza până la sfârşitul lunii martie”, a adăugat Mureşan.
 

Potrivit calendarului Parlamentului European, Comisia libertăţi civile, justiţiei şi afaceri interne (LIBE) are şedinţe pe 25 februarie de la ora 16.00 şi pe 26 februarie, de la orele 10.00 şi 15.30.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European, potrivit unei informări transmise către preşedintele PE, Antonio Tajani şi lui Tudorel Toader,în calitatea sa de ministru al Justiţiei din ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE.

Similare
RECOMANDĂRI