Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Cu trenul până în Grecia. O călătorie Bucureşti-Salonic durează 17 ore - dus şi 20 la întoarcere

În Grecia se poate ajunge şi cu trenul. Călătoria durează 17 ore - dus, 20 de ore la întoarcere şi poate aminti de traseele din perioada interbelică. Calea Ferată Română a reintrodus o garnitură care leagă Bucureştiul de Salonic, iar o echipă TVR a filmat drumul.

În vagoane sunt camere de supraveghere video, iar în compartimente este aer condiţionat. 

Naomi, turistă din Olanda: „Sunt chiar surprinsă pentru că pare foarte nou. (...) Am aici o chiuvetă şi o oglindă, mă pot spăla, mă pot machia". 

Trenul nu are însă Wi-Fi, deci nu aveţi acces la internet. Iar dacă vi se face foame sau sete, este bine să aveţi mâncare la pachet. Sau nervii tari... Trenul nu are bufet sau vagon restaurant. 

O sticlă cu apă - atât primeşte fiecare călător din partea CFR pentru 17 ore de drum. Prima oprire este abia după 10 ore de mers, în gara din Sofia. Bulgarii nu acceptă euro, doar leva. Iar până la deliciosul gyros grecesc mai aveţi de călătorit încă şapte ore. 

După o călătorie de aproximativ 17 ore, trenul a ajuns la destinaţie, în gara din Salonic, fără întârziere, la ora 06.30. 

Preţul unui bilet pe linia Bucureşti-Salonic este de 45 de euro la clasa a doua şi poate ajunge la 75 de euro pentru un loc la vagonul de dormit. 

Preţul este acelaşi şi pentru drumul Salonic-Bucureşti, care însă durează mai mult - 20 de ore. Sunt trei ore în plus, timp în care se fac unele manevre în gara din Sofia. 

Trenul va circula pe toată durata sezonului estival, până în octombrie.
Similare