Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE. Cozi uriaşe la secţiile din străinătate. BEC a decis să nu prelungească votarea

De acum două ore, şeful statului a cerut autorităţilor responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească, de urgenţă, soluţiile, astfel încât toţi românii să poată vota astăzi. Ministerul de Externe recunoaşte că prezenţa la vot a cetăţenilor români e una substanţială şi susţine că personalul depune eforturi susţinute astfel încât toţi cetăţenii români din străinătate să îşi exercite dreptul de vot. Instituţia precizează că la acest scrutin a fost organizat un număr record de secţii de votare, mai mare decât dublul numărului de secţii organizate la scrutinele anterioare.

UPDATE: BEC a decis să nu prelungească votarea în secţiile din străinătate unde sunt cozi. Vor putea să-şi exercite votul doar cei care se află în interiorul secţiilor de votare la ora 21.00.

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit că nu va prelungi programul de vot, după ora 21.00 în secţiile de votare din străinătate, au declarat surse ale instituţiei, pentru Mediafax.

FLORENTINA VASILĂŢEANU, preşedintele Biroului Electoral pentru Secţiile de Vot din Străinătate (BESVS): "Vrem să transmitem românilor aflaţi în străinătate şi care se plâng că n-ar putea să îşi exprime dreptul de vot până la orele 21 că încercăm să luăm legătura, de altfel am şi transmis către BEC sesizările venite de la secţiile de votare din Italia, îndeosebi, de prelungire a programului peste orele 21, în încercarea de a asigura participarea la procesul de vot a unui număr cât mai mare de cetăţeni români".

Similare
RECOMANDĂRI