Cotnari a intrat în Cartea Recordurilor. Câte recorduri mondiale deţine compania din România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cotnari a intrat în Cartea Recordurilor. Câte recorduri mondiale deţine compania din România

Producătorul de vinuri Cotnari a intrat în Cartea Recordurilor. Academia Recordurilor Mondiale a confirmat faptul că firma din România deţine trei recorduri.

Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) a anunţat pe site-ul oficial că trei recorduri mondiale au fost obţinute de compania Cotnari.
 

Primul record a fost atribuit pentru Grasa de Cotnari, cel mai premiat vin din lume.

„Vinul Grasa de Cotnari al României, un soi de vin românesc asociat regiunii vitivinicole Cotnari, din judeţul Iaşi (regiunea istorică a Moldovei), unde a fost cultivat încă de la stăpânirea prinţului Ştefan cel Mare (1457-1504), a câştigat 144 de medalii de aur şi 61 de argint în competiţiile internaţionale doar în ultimii 10 ani, stabilind astfel recordul mondial pentru cel mai premiat vin”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Cea mai premiată cramă din lume

Al doilea record este pentru cramă, aceasta fiind cea mai premiată din lume. Crama a câştigat, în ultimii 10 ani, nu mai puţin de 588 de medalii, la concursurile internaţionale de vin, dintre care 322 medalii de aur şi 266 de argint medalii, pentru vinurile prezentate în competiţii, stabilind astfel recordul mondial pentru cea mai premiată cramă, potrivit Mediafax.

Al treilea record este pentru cea mai mare bătaie cu şampanie. Pentru a promova noua gama de produse spumante, crama Cotnari a organizat o luptă cu vinuri spumante la care au participat 135 de studenţi din Centrul Universitar Iaşi. Evenimentul a avut loc la Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Similare
RECOMANDĂRI