Coordonatorul campaniei de vaccinare din România: În urma vaccinării, cazurile de infectare a medicilor a scăzut de la 500 la sub 50 pe săptămână
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România: În urma vaccinării, cazurile de infectare a medicilor a scăzut de la 500 la sub 50 pe săptămână

Numărul total de persoane vaccinate în România până pe 15 februarie cu două doze de vaccin anti-Covid este de 696.943. În etapa I, însemnând personal medical şi social, 250.000 de persoane s-au vaccinat cu două doze, reprezentând 89,96%, a anunţat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

"Eficienţa activităţii de vaccinare din prima etapă şi parţial din etapa a doua de vaccinare. În etapa I, adresată lucrătorilor din sistemul medical şi social, din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile, la data de 14 februarie 2021 sunt în evidenţele noastre vaccinate cu două doze 89,96% dintre acestea şi respectiv 98,84% cu o singură doză.

În ceea ce priveşte impactul vaccinării în cadrul acestui grup populaţional, poate fi observată în ultimele patru săptămâni o scădere substanţială a ratei de incidenţă a cazurilor de Covid-19 cu peste 87,7%, ceea ce înseamnă beneficii substanţiale în reducerea infecţiei cu Sars-Cov-2 în rândul lucrătorilor din sistemul medical şi social, în condiţiile în care au fost păstrate aceleaşi măsuri de prevenţie a răspândirii infecţiei. Practic, s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal.

În ceea ce priveşte beneficiile vaccinării persoanelor internate în centrele medico-sociale şi rezidenţiale, din cele aproximativ 49.000 de persoane eligibile care doresc să se vaccineze din rândul beneficiarilor din aceste centre, incluzând, pe lângă persoanele internate, şi personalul de îngrijire, până la data de 14 februarie au fost vaccinate cu două doze de vaccin 56,45% dintre acestea, respectiv 86,67% cu o singură doză.

În ceea ce priveşte impactul vaccinării în rândul acestei categorii de persoane, observăm o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri de îmbolnăvire prin Covid-19 în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situaţie favorabilă din punctul de vedere al reducerii riscului apariţiei focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidenţiale şi sociale.

Numărul total de persoane vaccinate în cele două etape de până acum, la data de 15 februarie, este de 696.943, dintre care 242.774 cu prima doză şi 454.169 cu a doua doză", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Similare
RECOMANDĂRI