Convenţia Românilor de Pretutindeni, pe 24 ianuarie la Bucureşti. Eugen Tomac: „Românii din întreaga lume îşi doresc să menţină un contact cât mai strâns cu ţara lor”
Vizualizari:

Convenţia Românilor de Pretutindeni, pe 24 ianuarie la Bucureşti. Eugen Tomac: „Românii din întreaga lume îşi doresc să menţină un contact cât mai strâns cu ţara lor”

Românii din întreaga lume îşi doresc să menţină un contact cât mai strâns cu ţara lor, promovând România printre semenii lângă care au ales să convieţuiască, susţine europarlamentarul Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook cu prilejul Convenţiei Românilor de Pretutindeni, ce va fi organizată vineri, 24 ianuarie, la Palatul Parlamentului.

„Sunt peste zece milioane de români în întreaga lume. Unii au plecat demult, în vremea când România era izolată, au vrut să scape de comunism şi au fugit în lumea liberă. Alţi români au ales să plece în primii ani de democraţie, iar numărul celor care pleacă în continuare, în mod special în Uniunea Europeană, este în creştere. Unii au ales acest drum în primul rând pentru un loc de muncă mai bine plătit. Alţii au plecat la studii şi nu au mai revenit. Sigur, există şi români care se află temporar peste hotare, conducând companii sau instituţii în diverse state ale lumii”, a scris Tomac.
 

Eurodeputatul a ţinut să reamintească şi faptul că există români care fac parte din comunităţile istorice şi care ”formează un lanţ viu de identitate românească”

„Avem însă şi români care nu au plecat niciodată niciunde şi, totuşi, ei locuiesc în afara României. Nu sunt puţini, aproape 4 milioane. Sunt românii din statele aflate în imediata vecinătate a României, ei formează acest lanţ viu de identitate românească ce înconjoară ţara noastră. Românii din întreaga lume îşi doresc să menţină un contact cât mai strâns cu ţara lor, promovând România printre semenii lângă care au ales să convieţuiască”, a continuat preşedintele PMP.

În context, Eugen Tomac aminteşte că pe 24 ianuarie, la Bucureşti, va avea loc Convenţia Românilor de Pretutindeni.

La eveniment vor participa peste 300 de reprezentanţi ai diasporei româneşti, precum şi români proveniţi din comunităţile istorice şi din Republica Moldova.

Temele abordate în cadrul Convenţiei vizează reprezentare cât mai largă a românilor de pretutindeni în Parlamentul de la Bucureşti, prin mărirea numărului de parlamentari, până la situaţia lucrătorului român pe piaţa de muncă din Uniunea Europeană, problemele din educaţie şi din cultură şi situaţia din Republica Moldova

Similare
RECOMANDĂRI