Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 216 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din Bucureşti
Sursa foto:© Comisia Europeană în România/ Facebook Vizualizari:

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 216 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din Bucureşti

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 216 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din Bucureşti, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România, potrivit CaleaEuropeana.ro.

”Această investiţie a UE în modernizarea unei infrastructuri esenţiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătăţire a vieţii de zi cu zi a cetăţenilor, cât şi cele ale Pactului verde şi în materie de schimbări climatice”, a transmis comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Sistemul de transport al energiei termice din Bucureşti este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând căldură şi apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi înlocuiţi pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28 % din căldură între sursă şi consumator.

În plus, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor. Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil şi accesibil ca preţ, sporind eficienţa energetică a reţelei pentru o mai bună calitate a vieţii locuitorilor şi a aerului datorită unei reduceri substanţiale a gazelor care urmează să fie arse.

Acest lucru va contribui la obiectivul României de reducere a  emisiilor de gaze cu efect de seră în conformitate cu obiectivele Pactului verde european.

La începutul lunii februarie, primarul de Bucureşti, Nicuşor Dan, anunţa etapele de modernizare a reţelei de termoficare.

Astfel, în acest an ar urma să fie reabilitate cinci tronsoane cu o lungime totală de 53 de km din reţeaua de termoficare, valoarea lucrărilor fiind de 300 de milioane de lei, asiguraţi de la bugetul local.

Similare
RECOMANDĂRI