Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisarul european Corina Creţu: Este de datoria noastră să asigurăm cetăţenii că sunt în centrul proiectului european

În mai puţin de 6 luni, România preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, într-un context extrem de complicat. Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a vorbit despre toate acestea ÎN EXCLUSIVITATE la Televiziunea Română!

"Cred că este de datoria noastră, ca instituţii europene, dar şi a statelor membre care vor deţine şi deţin preşedinţia rotativă, să asigure cetăţenii că sunt în centrul proiectului european", a declarat Corina Creţu.

"Pentru România este un moment cu atât mai special, pentru că exact peste 6 luni va prelua preşedinţia Consiliului European. Este o responsabilitate imensă. Am încredere că vom reuşi să apărăm acest proiect european în pofida tuturor provocărilor şi a contextului tensionat în care ne aflăm în Uniunea Europeană. Pentru mine este important că preşedinţia română a pus coeziunea ca un motto al mandatului său de la 1 ianuarie. Cred că este foarte important, mai ales pentru o ţară nou venită în UE, să militeze pentru reducerea decalajelor pentru o coeziune mai mare atât din punct de vedere economic, social, teritorial, pentru o Europă mai sigură, mai dezvoltată (...)", a subliniat ea.

Corina Creţu: “Eu sper ca România să îşi găsească capacitatea de a avea un consens în ceea ce priveşte marile teme ale preşedinţiei Consiliului UE. Este o ocazie unică. Comisia Europeană are această speranţă, mai ales după ce a văzut faptul că Bulgaria a trecut cu bine prin această experienţă, de a avea pentru prima dată preşedinţia Consiliului European”.

Interviul integral, îl puteţi urmări în materialul video.

Similare
RECOMANDĂRI