Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Combaterea dezinformării, una dintre priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul UE

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene s-au reunit la Bruxelles, în primul consiliu de resort. Teodor Meleşcanu a prezentat priorităţile pentru Preşedinţia română. Printre acestea, combaterea dezinformării, dar şi o politică activă de vecinatate, prin organizarea unei întâlniri a Parteneriatului estic şi un summit UE-Turcia, care ar putea avea loc în următoarea jumătate de an. De la Bruxelles transmite Lucian Pîrvoiu.

Uniunea Europeană nu doreşte să repete experienţa din campania electorală din Statele Unite în alegerile europarlamentare din primăvară şi combate activ dezinformarea şi propaganda rusă.

Pentru acest lucru a pus la punct un plan de acţiune.

Federica Mogherini, înalt reprezentant UE: "Am stabilit fiecare ce are de făcut şi modalităţile prin care putem preveni, evident în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, dezinformările care vin din interiorul sau din exteriorul UE, sub orice formă".

Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe: "Am promis că pe timpul, pe perioada Preşedinţiei României, vom prezenta un proiect de foaie de parcurs în legătură cu măsurile pe care le propunem, pentru ca, într-adevăr, lupta împotriva dezinformării să cunoască rezultate concrete".

De asemenea, Bucureştiul doreşte să se concentreze în acţiunea externă pe vecinătate, având în vedere extinderea UE spre Balcanii de Vest, Parteneriatul estic, dar şi vecinătatea cu Turcia.

În acest sens, Teodor Meleşcanu i-a anunţat pe jurnaliştii turci că este posibil ca în timpul Preşedinţiei române să fie organizat în ţara noastră un summit UE-Turcia.

Similare
RECOMANDĂRI