Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în majoritatea regiunilor din România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în majoritatea regiunilor din România

O informare meteorologică de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ va intra în vigoare astăzi, la ora 18:00, valabilă în majoritatea regiunilor României, până luni la aceeaşi oră, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi descărcări electrice frecvente, ploi torenţiale, pe arii restrânse grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la început în jumătatea de vest a ţării, iar din după-amiaza zilei de duminică, 3 septembrie, în special în sud, centru şi nord-est. Pe parcursul zilei de luni, 4 septembrie, va ploua mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

ANM menţionează că la sfârşitul acestei săptămâni vremea se va menţine călduroasă în regiunile sudice şi estice, sâmbătă urmând a se înregistra frecvent maxime termice de 32-34 de grade, în timp ce în est temperaturile vor scădea treptat. Luni, răcirea vremii va continua şi va cuprinde toată ţara.

Similare