Cinci români au murit şi trei au fost răniţi într-un accident rutier produs lângă Viena
Sursa foto:krone.at-Grafik Vizualizari:

Cinci români au murit şi trei au fost răniţi într-un accident rutier produs lângă Viena

Ministerul Afacerilor Externe al României informează că cinci cetăţeni români au murit, iar alţi trei au fost răniţi într-un grav accident rutier produs ieri în apropiere de oraşul Viena.

Potrivit MAE, doi dintre răniţi se află în stare gravă. „Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite”, precizează MAE.

În accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, în care se aflau opt cetăţeni români.

Impactul a avut loc în nord-estul Austriei, între Mayerling şi Hinterbruehl. Microbuzul cu cei opt români a intrat într-un parapet şi a fost proiectat în piciorul unui pod.  

Doi dintre răniţi – două femei în vârstă de 60 de ani – au fost transportaţi la spital cu elicopterul, la Viena. Un al treilea rănit a fost dus la spitalul din Baden. 

Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, mai arată MAE.

Similare