Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cele opt eleve din Iaşi şi profesoara lor, surprinse în Sri Lanka în timpul atentatelor teroriste, s-au întors acasă

Cele opt eleve care au plecat în Sri Lanka să vadă paradisul, însă s-au trezit peste noapte în infern, s-au întors acasă. Fetele, alături de profesoară, au rămas captive după atentatele care au zguduit mai multe zone şi în care sute de persoane şi-au pierdut viaţa.

Atentatele teroriste de duminică, care au zguduit Sri Lanka, mica insula din Oceanul Indian, au fost la un pas să le surprindă pe opt eleve de la un Colegiu din Iaşi şi pe profesoara lor. Fetele se aflau în Sri Lanka pentru un schimb de experienţă şi urmau să revină acasă vinerea această. La nivelul Ministerului Afacerilor Externe a fost activată o Celulă de Criză.

Cele opt fete, eleve în clasele a X-a şi a XI-a, la Colegiul Costache Negruzzi din Iaşi, au plecat în Sri Lanka, însoţite de o profesoară, pe 16 aprilie. Şi-au început aventura vizitând obiective turistice pe insula şi participând la întâlniri culturale cu diferite grupuri de elevi.

Totuşi, bucuria le-a fost de scurtă durata. Duminică, mică ţară din Oceanul Indian a fost zguduită de un lanţ de tragedii.

În momentul atacurilor, elevele se aflau departe de capitala ţării, unul dintre oraşele lovite de seria de explozii, şi se pregăteau să plece într-un safari.

Similare
RECOMANDĂRI