Cei 15 români evacuaţi din Afganistan se întorc astăzi în ţară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei 15 români evacuaţi din Afganistan se întorc astăzi în ţară

Românii evacuaţi din Afganistan se întorc, sâmbătă, acasă. Aeronava C130 Hercules a Forţelor Aeriene Române care i-a luat de la Kabul va ajunge în România în jurul orei 13, la baza 90.

Este vorba de 14 dintre românii recuperaţi ieri. Cei care au ajuns la aeroportul din Kabul şi care vor ajunge astăzi în Români şi o altă persoană, tot român, care a ajuns la aeronavă alaltăieri. În avionul Hercules se vor întoarce şi patru bulgari, scrie digi24.ro.

Aterizarea este programată la ora 13:00, la baza 90 din Otopeni. Toate persoanele vor ajunge în România după mai multe zile în care ministerul de externe a încercat să-i ajute să ajungă în siguranţă pe aeroportul din Kabul.

Până în acest moment, acestea ar fi toate persoanele care au solicitat repatrierea. MAE face apel la românii din Kabul care doresc să se reîntoarcă să încerce să ia legătura cu ambasada de la Islamabad. În afară de cele 15 persoane care urmează să ajungă în ţară, alţi doi români au fost evacuaţi din Afganistan.

MAE: Alţi 17 cetăţeni români au propriile planuri de evacuare

Alţi 17 cetăţeni români care se află în Afganistan dar care nu au solicitat repatrierea, au propriile planuri de evacuare, stabilite de angajatorii lor, a afirmat la Digi24 ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Aceştia se vor întoarce în ţară cu zboruri puse la dispoziţie de companiile pentru care lucrează.

„Le-am prezentat de fiecare dată oportunităţile de evacuare atunci când avionul militar a ajuns în aeroportul din Kabul, însă au spus că preferă să folosească planurile de evacuare pe care le au deja la dispoziţie”, a precizat ministrul MAE.

Potrivit ministrului, pe lângă cei 14 care se află în acest moment în aeroportul din Kabul, un singur cetăţean român a mai solicitat evacuarea. El lucrează pentru un program ONU şi încearcă împreună cu un convoi al Organizaţiei să ajungă în siguranţă la aeroport.  

Ministrul a adăugat că oamenilor le este greu să ajungă la aeroportul din Kabul pentru că există o serie de obstacole, de puncte de control, care sunt controlate de diverse facţiuni ale mişcării talibane.

Similare
RECOMANDĂRI