Castelul Bánffy din Răscruci, Cluj, va fi reabilitat din fonduri europene
Sursa foto:actualdecluj.ro Vizualizari:

Castelul Bánffy din Răscruci, Cluj, va fi reabilitat din fonduri europene

Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a ansamblului monumentului istoric Castel Banffy”, situat în satul Răscruci din judeţul Cluj.

Este vorba despre o investiţie finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin  Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totală de aproximativ 20 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de peste 19 milioane de lei.  

Cu o durată de 42 de luni, proiectul presupune restaurarea acestui obiectiv de patrimoniu, ceea ce va determina creşterea numărului de turişti în zonă şi, implicit, dezvoltarea economică locală.

Castelul de la Răscruci, administrat de Consiliului Judeţean Cluj, face parte din ansamblul arhitectural Bánffy de la Bonţida. Monumentul a fost construit în stil neoclasic eclectic şi este împrejmuit de un domeniu folosit în epocă drept reşedinţă de vară a familiei Banffy. În prezent, castelul se poate vizita la cerere.

Similare