BCR, parte dintr-un consorţiu care a obţinut de la Comisia Europeană un grant de 1 milion de euro pentru susţinerea start-up-urilor şi IMM-urilor inovatoare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

BCR, parte dintr-un consorţiu care a obţinut de la Comisia Europeană un grant de 1 milion de euro pentru susţinerea start-up-urilor şi IMM-urilor inovatoare

Banca Comercială Română (BCR) a fost selectată de Comisia Europeană în cadrul unui consorţiu care a aplicat la iniţiativa „INNOSUP-10-2020 – Closing the finance gap for IPR-driven start-ups and SMEs” pentru a primi un grant în valoare totală de 1 milion de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru a susţine 15 start-up-uri şi 15 IMM-uri inovatoare din Uniunea Europeană, inclusiv România, în valorificarea activelor de proprietate intelectuală, informează caeaeurpeana.ro.

Potrivit sursei citate, BCR a aplicat la program, ca parte a unui consorţiu cu experienţă extinsă în inovare, atât pe plan local, cât şi internaţional. Din acesta mai fac parte: bwcon GmbH (Germania), Iceberg Consulting SRL (România), Innova  (Italia), Aster Capital Partners (Franţa), BUGNION S.p.A. (Italia), CNRS Innovation (Franţa) şi KMU FORSCHUNG (Austria). 

Programul Leadership4SMEs, parte din iniţiativa INNOSUP-10-2020, a fost lansat de Comisia Europeană în 2019. Obiectivul general este de a dezvolta un program complet, care să permită IMM-urilor si startup-urilor inovatoare să-şi valorifice în mod eficient activele de proprietate intelectuală, crescând accesibilitatea la oportunităţi de finanţare corelate cu strategia de afaceri şi potenţialul pieţei. Acesta va fi susţinut de o platformă dedicată, autosustenabilă, iar firmele ce vor primi finanţare trebuie să fie stabilite în cel puţin 10 state membre ale UE sau ţări asociate programului Horizon 2020.

Programul va contribui la:

·        protejarea şi îmbunătăţirea valorii inovaţiilor şi atractivităţii companiilor participante pentru investitori;

·        reducerea riscului accesului la finanţarea dreptului de proprietate intelectuală;

·        creşterea efectului de pârghie a activelor de proprietate intelectuală ale IMM-urilor şi startup-urilor sprijinite.

Durata proiectului este de doi ani, iar coordonatorul va fi bwcon GmbH, urmând ca BCR să ofere sprijin membrilor consorţiului, prin alocarea unei echipe specializată în managementul drepturilor de proprietate intelectuală, accelerare de afaceri şi finanţare. Proiectul implică realizarea a unei platforme de asistenţă de tipul one-stop-shop (ghişseu unic) pentru IMM-uri şi startup-uri bazată pe drepturi de proprietate intelectuală, accesul la capital privat de creştere şi promovarea start-up-urilor selectate prin program.

Acest proiect a primit finanţare prin programul de cercetare şi inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene, prin cadrul acordului de subvenţionare nr. 951164.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

Similare
RECOMANDĂRI