Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, aviz pozitiv pentru demararea lucrărilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, aviz pozitiv pentru demararea lucrărilor

Comisia pentru buget şi finanţe din cadrul Senatului României a avizat pozitiv proiectul de lege privind demararea lucrărilor pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, potrivit deputatului PMP, Constantin Codreanu.

"Suntem toţi conştienţi că această autostradă va apropia şi mai mult cele două maluri ale Prutului. Tocmai de aceea, vom monitoriza cu maximă atenţie procesul legislativ aferent acestui proiect şi vom insista ca Guvernul României să îşi asume realizarea acestei autostrăzi. Inclusiv prin demersuri publice similare celui organizat la început de septembrie. Presiunea publică este un atu la care nu trebuie să renunţăm", a scris Codreanu într-o postare pe o reţea de socializare.

Potrivit proiectului, autostrada Târgu Mureş - Iaşi , numită şi „Autostrada Unirii”, va avea o lungime de 320 de kilometri şi va cuprinde trei tronsoane: Târgu Mureş - Ditrău, Ditrău - Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Iaşi. Viteza medie de deplasare pe traseu va fi de 100 de kilometri la oră, diminuând cu circa 40% traficul prin zonă în orele de vârf.

Costurile de realizare a autostrăzii sunt estimate la peste patru miliarde de euro, fiind, de altfel, cea mai scumpă autostradă din România.

Similare