Au fost alocate 86,6 milioane de euro suplimentar pentru construirea liniei 3 de metrou din Sofia
Sursa foto:wikipedia Vizualizari:

Au fost alocate 86,6 milioane de euro suplimentar pentru construirea liniei 3 de metrou din Sofia

Un pachet financiar de 86,6 milioane de euro, din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), a fost destinat finanţării viitoarelor lucrări la linia 3 de metrou din Sofia, capitala Bulgariei. Pachetul a fost adoptat de comisarul european Corina Creţu.

Fondurile vor contribui la construirea a patru noi staţii de metrou, pe o secţiune lungă de patru kilometri, dinspre centrul oraşului (staţia Zhitnitsa Street) spre şoseaua de centură a Sofiei, trecând prin districtul Ovcha Kupel, înspre partea de sud-vest a oraşului.

Corina Creţu a declarat: „O jumătate de million de persoane utilizează zilnic metroul din Sofia. Acest mijloc de transport a devenit o parte distinctă a vieţii cotidiene a oraşului, iar locuitorii capitalei beneficiază de un sistem public de transport modern, accesibil şi confortabil, precum şi de reducerea timpului petrecut în mijloacele de transport şi a poluării, alături de fluidizarea traficului rutier din capitală. Toate acestea au fost posibile datorită importantului sprijin financiar acordat de UE”.

Un prim pachet de investiţii, în valoare de 368 milioane de euro, prin FEDR, a fost adoptat anul trecut de Comisie, în scopul sprijinirii construirii liniei 3 de metrou, care leagă cartierele rezidenţiale Suhata reka, Hadzhi Dimitar, Krasno selo, Slaviya, Belite brezi, Lagera şi Hipodruma, de centrul capitalei Bulgariei.

Odată terminată, această linie de metrou va avea o lungime de 16 kilometri şi va dispune de 19 staţii, urmând ca întreaga reţea să totalizeze, până în 2020, 56 de kilometri de linii şi 53 de staţii.

În perioada 2007-2013 au fost investite alte 500 milioane de euro în extinderea liniilor de metrou 1 şi 2, în special pentru a asigura legături fluente cu aeroportul din Sofia şi cu Sofia Business Park.

Similare