Armata română va recepţiona primele 36 de transportoare blindate Piranha 5 până în februarie 2020
Vizualizari:

Armata română va recepţiona primele 36 de transportoare blindate Piranha 5 până în februarie 2020

După ce a plătit milioane de euro penalităţi, General Dynamics susţine că este în grafic cu livrările de blindate Piranha 5. Potrivit reprezentanţilor producătorului american, Armata română va recepţiona primele 36 de transportoare până în februarie 2020.

Potrivit stiri tvr.ro,  acestea ar fi trebuit livrate la începutul acestui an, însă Armata le-a respins din cauza unor probleme la turelă şi la sistemul de comunicaţii.
 

Un blindat Piranha 5 este testat în poligonul din Burglen din Elveţia. Aici sunt verificate toate blindatele construite de General Dynamics şi care urmează să fie livrate în România.

Trei transportoare blindate Piranha 5 sunt deja încărcate în camioane şi urmează să fie trimise în ţară chiar săptămâna aceasta. Potrivit producătorului, Armata va avea 23 de maşini de luptă din primul lot de 36. În total, Armata română va avea 227 de transportoare blindate, în valoare de 868 de milioane de euro.

General Dynamics a plătit deja 8,5 milioane de euro pentru că a întârziat cu aproape un an livrarea primului lot. Iniţial, blindatele aveau probleme cu turela de 30 de mm şi cu sistemul de comunicaţii.

Partenerul din România al General Dynamics este Uzina Mecanică din Bucureşti. Aici au fost construite 2 staţii moderne de sablare şi vopsire, iar câteva zeci de muncitori au fost pregătiţi de specialiştii elveţieni. În timp, participarea românească va creşte în consistenţă.

Similare
RECOMANDĂRI