Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aplicaţia CelebRo, o istorie de buzunar prin Parisul românilor

Mai mulţi tineri şi-au pus la bătaie energia şi talentul şi au creat o aplicaţie gratuită pentru telefoanele android. Deocamdată, în cinstea Centenarului Marii Uniri. După mai bine de un an de muncă, CelebRo e gata şi oferă o istorie de buzunar prin Parisul românilor. Ambiţia tinerilor merge însă şi spre alte oraşe unde au trăit români celebri. Viena, Berlin, Bruxelles, Roma şi New York sunt pe listă.

La început a fost doar o idee a mai multor tineri IT-işti. Apoi au venit şi soluţiile dar şi munca susţinută pentru ca aplicaţia CelebRo să prindă viaţă.

Unde a trăit şi creat Constantin Brâncuşi, despre Jean Yonnel, profesorul de dicţie al generalului Charlles de Gaulle, unde era sediul Europei Libere de unde se auzea vocea Monicăi Lovinescu, despre Emil Cioran la Paris sau Eugen Ionescu. Doar câteva dintre urmele românilor celebri în capitala franceză.

Toate aceste informaţii dar şi multe altele apar în aplicaţia CelebRo.

Proiect încă în lucru, de aplicaţia gratuită CelebRo pot beneficia nu numai românii care vin în vizită la Paris, ci şi cei care vor să afle mai multe despre România.

Proiectul CelebRo este susţinut de Romanian IT, Ambasada României la Paris, Institutul Cultural Român de la Paris şi se bazează pe voluntariatul celor care au creat această aplicaţie: o adevărată hartă românească a Parisului.

Similare
RECOMANDĂRI