Apeluri de proiecte în valoare de 96,4 milioane de euro, pentru iluminat public în România
Sursa foto:cronicadebraila.ro Vizualizari:

Apeluri de proiecte în valoare de 96,4 milioane de euro, pentru iluminat public în România

AM POR din Ministerul Dezvoltării Regionale a lansat luni trei apeluri de proiecte, în valoare totală de aproximativ 96,4 milioane euro, pentru creşterea eficienţei energetice în iluminatul public.

Proiectele propuse vor avea în vedere investiţii publice care cuprind înlocuirea cu lămpi cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă a lămpilor vechi, consumatoare de energie, reabilitarea instalaţiilor electrice (stâlpi, reţele etc.), instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public, crearea/ extinderea/ reîntregirea sistemului de iluminat public în localităţile urbane, utilizarea surselor regenerabile de energie, precum şi realizarea de strategii pentru eficienţă energetică (ex. strategii de reducere a CO2) pentru proiecte finanţate din POR 2014 – 2020, anunţă Ministerul Dezvoltării.

Unităţile administrativ-teritoriale din mediul urban, din municipiul Bucureşti şi sectoarele sale pot depune cereri de finanţare timp de 6 luni, începând cu 18 februarie.

Valoarea proiectelor trebuie să fie cuprinsă între 100.000 şi  5 milioane de euro, 85% (80% pentru regiunea Bucureşti-Ilfov) fiind suportată din fonduri europene.

Similare