Palatul Principilor din Alba Iulia va fi restaurat din fonduri europene
Sursa foto:adevarul.ro Vizualizari:

Palatul Principilor din Alba Iulia va fi restaurat din fonduri europene

Ansamblul Palatului Principilor din Alba Iulia va fi restaurat din bani europeni. În acest sens, a fost semnat un contract de finanţare pentru conservarea, restaurarea şi valorificarea durabilă a Palatului Principilor din Alba Iulia.

Valoarea totală a investiţiei este de 21,7 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 20,6 milioane de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Durata de implementare a proiectului este de cinci ani şi şapte luni, iar după lucrările de restaurare se urmăreşte creşterea numărul de vizitatori de la 2.000 la 26.000 de turişti.

„Capodoperă arhitectonică, Palatul Principilor din Alba Iulia este foarte aproape să-şi recapete frumuseţea de acum cinci secole şi mă bucur că putem finanţa acest obiectiv cu ajutorul fondurilor europene. Se dovedeşte încă o dată că fondurile alocate României de Uniunea Europeană constituie o sursă de finanţare extrem de importantă pentru dezvoltarea economiei şi a societăţii în general, iar creşterea gradului de absorbţie rămâne o prioritate absolută a Guvernului”, a precizat Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

În Programul de Guvernare sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, 8,25 de miliarde de euro pentru îndeplinirea unor obiective precum:

  • 3.000 de IMM-uri sprijinite pentru construcţia/modernizarea şi extinderea spaţiului de producţie/servicii IMM, inclusiv dotare cu instalaţii, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, maşini, noi tehnologii;

  • peste 100.000 de gospodării reabilitate termic;

  • peste 45 de monumente istorice reabilitate;

  • trei spitale regionale nou construite;

  • 122.000 de elevi, studenţi care vor beneficia de infrastructura educaţională modernizată;

  • peste 5,76 milioane de hectare cadastrate;

  • 2.100 de kilometri de drumuri judeţene modernizate pentru un milion de cetăţeni;

  • 280 de ambulatorii şi 35 de unităţi de primiri urgenţe reabilitate/modernizate/extinse;

  • peste 270.000 de persoane care vor beneficia de construcţia/reabilitarea/ modernizarea/extinderea/dotarea centrelor comunitare integrate socio-medicale.

Similare