Ana Birchall: România rămâne ferm angajată pentru susţinerea integrării europene a Republicii Moldova
Sursa foto:cugetliber.ro Vizualizari:

Ana Birchall: România rămâne ferm angajată pentru susţinerea integrării europene a Republicii Moldova

România rămâne, în continuare, ferm angajată pentru susţinerea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova, iar reformele trebuie continuate, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Ana Birchall, care a condus delegaţia de la Bucureşti a Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova – România pentru Integrare Europeană.

La reuniunea de astăzi au fost abordate un şir de subiecte, fiind stabilite şi acţiuni concrete în privinţa sprijinului României pentru asigurarea capacităţii Republicii Moldova de a exporta produse de origine animalieră în Uniunea Europeană, scrie radiochisinau.md.

La Chişinău a avut loc cea de-a patra reuniune a Comisiei comune, iar printre principalele subiecte discutate au figurat armonizarea legislaţiei, afaceri interne, justiţie, procuratură, combaterea discriminării, domeniul sanitar-veterinar şi securitatea alimentelor, a anunţat ministrul-adjunct al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari. Comisia a stabilit şi acordarea sprijinului şi experienţei României pentru ca Republica Moldova să îndeplinească toate condiţiile necesare de export a producţiei animaliere în Uniunea Europeană. 

Reuniunea a fost o ocazie de evaluare a stadiului cooperării în sectoare majore şi pentru stabilirea unui program de cooperare ambiţios şi orientat spre rezultate, a menţionat Ana Birchall. Ea a reiterat sprijinul României pe care l-a acordat şi-l va oferi şi pentru parcursul european al Republicii Moldova, dar este necesar ca şi la Chişinău să fie continuate reformele, a accentuat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Comisia Interguvernamentală a fost creată în 2012, în timpul unei şedinţe comune a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti.

Similare