Ambasadorul SUA la Bucureşti: „Guvernul Chinei este de vină pentru această pandemie. Obligaţia unui guvern este să salveze vieţi, nu să-şi salveze imaginea”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasadorul SUA la Bucureşti: „Guvernul Chinei este de vină pentru această pandemie. Obligaţia unui guvern este să salveze vieţi, nu să-şi salveze imaginea”

Ambasadorul Adrian Zuckerman a postat pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti un editorial, ca răspuns la dezinformările Chinei privind originea pandemiei globale de coronavirus (COVID-19).

„Beijingul a amânat anunţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, întârziind astfel răspunsul global”, iar „autorităţile chineze i-au cenzurat activ şi i-au pedepsit pe chinezii curajoşi care au încercat să spună adevărul”, scrie Zuckerman pe pagina web a Ambasadei SUA în România.

„Autorităţile Republicii Populare Chineze au făcut tot posibilul să suprime orice informaţie despre răspândirea COVID-19, chiar şi în timp ce medicii chinezi încercau eroic să salveze vieţile a zeci, sute, iar apoi mii de pacienţi care se îmbolnăveau”, remarcă diplomatul american.

„Dacă aceleaşi autorităţi ar fi făcut ceea ce trebuie şi ar fi tras semnalul de alarmă cu privire la această nouă boală, China, şi de fapt, restul lumii, inclusiv România, ar fi fost scutite de impactul pe care ea l-a avut asupra populaţiilor noastre”, punctează Adrian Zuckerman.

Acesta e ferm: „Cetăţenii chinezi ştiu că guvernul lor este de vină pentru această pandemie”, iar „obligaţia unui guvern este să salveze vieţi, nu să-şi salveze imaginea”.

Similare
RECOMANDĂRI