Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alegeri locale România. Rezultate parţiale: Cine sunt primarii marilor oraşe

Dupa o noapte alba si lunga pentru candidatii la alegerile locale din toata Romania, au venit si primele rezultate de la Biroul Electoral Central. In Bucuresti, unde s-a dat marea batalie, acestea au confirmat datele exit-poll-urilor: Nicuşor Dan a invins-o pe Gabriela Firea şi va fi primarul capitalei Romaniei în următorii 4 ani. Este ziua de naştere a noului Bucureşti, a fost mesajul castigatorului după aflarea rezultatelor.

NICUŞOR DAN, candidat independent la Primăria Bucureşti: "astazi este ziua de nastere a noului Bucuresti. Am incredere ca dupa numarare voi fi primarul capitalei. Va garantez ca de la momentul investirii vom incepe constructia noului Bucuresti. + 10.30 Ii asigur pe bucuresteni ca vom colabora cu ei, cu mediul de afaceri, cu asociatiile profesionale, specialistii si ONG-urile. Traim intr-o lume complexa si primaria nu poate fi condusa in stilul Elena Ceuasescu. Sa va obisnuiti cu ideea ca primaria este partenerul vostru!"

LUDOVIC ORBAN, preşedinte PNL: "victoria lui Nicusor Dan este o victorie care este rezultatul unui efort de 12 ani de zile a lui Nicusor, a unei dedicari fata de interesul public si a unui program realist,m prezentat ones, fara promisiuni desarte si fara baza. +16.57 cei care au fost alesi sa inteleaga votul oamenilor: s-au saturat de saracie, de minciuni, de lipsa de respect a aut, de promesiuni desarte. au nevoie de administratori priceputi, serios, care sa duca la bun sfarsit proiectele de dezvoltare".

DAN BARNA, copreşedinte USR-PLUS: "il felicit personal pentru ca a fost o miza uriasa pentru Romania, pe Nicusor Dan. Este omul care a reusit sa o scoata pe Firea din primarie. Acest rezultat arata ca USR plus isi va asuma efortul de a aduce in politica omenii onesti si competenti".

DACIAN CIOLOŞ, copreşedinte USR-PLUS: "asistam pentru alioanta usr plus, la un moment istoric. alianta are si reprezentati la nivel local. incepoem o revolutie a bunei guvernari. prezentam cativa lideri politici ai Romaniei: Nicusor, Clotilde.."

Niciun tur de scrutin nu este lipsit de situatii cel putin bizare in Romania. Sunt locuri unde sectiile de vot au fost deschise pentru doar câtiva alegatori. In comuna Prisăcani din Iaşi, doar 5 votanti din 1.700 s-au prezentat la vot. Iar in comuna Moşna, au votat doar doi din 3.200 de cetăţeni înscrişi pe liste.

Pe listele electorale au fost inscrise mai multe persoane din Republica Moldova care au dubla cetatenie. Oamenii şi-au făcut mutatie în sate de pe malul Prutului pentru a obtine acte de identitate romanesti în baza cărora pot circula fara viza în Uniunea Europeana. Ei figureaza doar cu domiciliul în Romania, însă nu au trecut prin sate .

GHEORGHI STANCIU, primar, com. Prisăcani, Iaşi: "asta este explicatia ... dreptul la vot".

Situaţii asemănătoare mai sunt in doua localitati.

Şi la precedentele alegeri locale, prezenta la vot a celor cu dubla cetatenie a fost extrem de scazuta.
Similare
RECOMANDĂRI