Ajutor umanitar: România donează Republicii Coreea 450.000 de doze de vaccin Moderna
Sursa foto:© European Union, 2021 Vizualizari:

Ajutor umanitar: România donează Republicii Coreea 450.000 de doze de vaccin Moderna

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa din data de 19 august, o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19, potrivit CaleaEuropeană.ro.

Ajutorul umanitar constă în acordarea a 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania Moderna, notează sursa citată.

De asemeneam, transportul se asigură, după caz, de către partea coreeană sau de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională Tarom, şi va fi coordonat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, autorităţile coreene şi Comisia Europeană, după caz.

În urmă cu două săptămâni, România a donat peste 1 milion de doze de vaccin anti-COVID-19 cetăţenilor din Tunisia, Egipt, Albania şi Vietnam.

Similare
RECOMANDĂRI