Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ajutor pentru meşterii populari. O echipă de arhitecţi a pus la punct Harta Meşteşugarilor din România

Un grup de tineri arhitecţi a pus bazele proiectului Harta Meşteşugarilor. Este o platformă online care vrea să adune într-un singur loc toţi meşterii populari din ţară. Scopul final al arhitecţilor este să schimbe legislaţia şi să reînvie şcolile de arte şi meserii.

Ion Bunescu are 78 de ani şi de o viaţă este sobar, meserie pe care a învăţat-o de la un unchi, în copilărie. A făcut şcoala de arte şi meserii, iar în comunism s-a ocupat de lucrări importante din ţară. Acum găseşte cu greu ucenici care să îi ducă meşteşugul mai departe.

În sprijinul lui şi al meşteşugurilor pe cale de dispariţie au venit câţiva tineri care nu vor să lase România fără aceste comori ale patrimoniului.

Pierre este unul dintre ei. Tânărul architect, de naţionalitate franceză, vrea să arate că imposibilul poate deveni posibil şi aceşti oameni îşi pot duce mai departe tradiţia. Alături de echipa cu care lucrează a pus bazale Hărţii Meşteşugarilor. Un proiect dezvoltat în mediul online care vrea să adune, într-un singur loc, toţi meşterii populari din România.

Oricine cunoaşte un meşteşugar priceput poate contribui la dezvoltarea proiectului.

În proiect se implică şi Insitutul Naţional al Patrimoniului.

Echipa de arhitecţi vrea ca acest demers să aibă şi o finalitate legislativă: reînfiinţarea şcolilor de arte şi meserii şi promulgarea legii meşteşugarilor, despre care autorităţile vorbesc deja de câţiva ani.

Similare
RECOMANDĂRI