Adunarea Parlamentară a NATO. Peste 50 de delegaţii sunt prezente la Palatul Parlamentului din Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Adunarea Parlamentară a NATO. Peste 50 de delegaţii sunt prezente la Palatul Parlamentului din Bucureşti

Adunarea Parlamentară a NATO reuneşte la Bucureşti, de vineri până luni, peste 50 de delegaţii naţionale. Adunarea, aflată la a 63-a sesiune anuală, se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

NATO s-a schimbat dramatic în ultimii 20 de ani, a spus preşedintele Adunării Parlamentare a NATO, Paolo Alli, în deschiderea evenimentului de la Bucureşti. Sistemul de apărare comun, un centru militar nou la Napoli, creşterea eforturilor în Afgansitan, integrarea euroatlantică a ţărilor din Balcanii de Vest, dar şi relaţiile NATO cu Rusia şi atacurile cibernetice sunt pe agenda discuţiilor Adunării Parlamentare a NATO.

"NATO a decis să creeze un nou centru militar la Napoli - o decizie politică foarte importantă pentru NATO de a asigura un centru organizatoric în sud. Pentru a înţelege care sunt ameninţările care vin din est, dar şi din sud: criza refugiaţilor, terorismul, migraţia", a declarat Paolo Alli.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, va fi prezent la sesiunea plenară de luni, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Aproximativ 2.000 de persoane vor participa la Adunarea Parlamentară a NATO, iar cheltuielile cu acest eveniment sunt de peste 10 milioane de lei.

Similare