Adrian Stancu, pilotul MIG-ului prăbuşit, a fost operat. Intervenţia a decurs bine, pacientul are reflexe şi îşi simte picioarele
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Adrian Stancu, pilotul MIG-ului prăbuşit, a fost operat. Intervenţia a decurs bine, pacientul are reflexe şi îşi simte picioarele

Pilotul avionului militar prăbuşit luni la Constanţa a ieşit din operaţia efectuată la Spitalul Militar Central din Capitală. „Tehnic, operaţia a decurs extraordinar de bine”, spun chirurgii de la Spitalul Militar. Pacientul a fost trezit, are reflexe şi sensibilitate la picioare.

La aproximativ o oră de la intervenţia chirurgicală, pilotul şi-a putut mişca picioarele, a transmis reporterul Andreea Anghel, de la Spitalul Militar Central.

General dr. Florentina Ioniţă Radu, comandantul Spitalului Militar Central Bucureşti: „Faptul că el nu putea să meargă se întâmpla din cauza unui hematom, deci un cheag de sânge şi nişte fragmente osoase, apăsau pe coloană. Au fost îndepărtate. Ca urmare, coloana lui este integră. S-au montat opt şuruburi de titan, a fost fixată o zonă mai mare a coloanei decât era stabilit iniţial".

Col. dr. Marian Mitrică, şeful Secţiei de Neurochirurgie, Spitalul Militar Central: „Am avut control permanent asupra motricităţii pacientului, testele au fost pozitive, a fost prezent totdeauna, dar evident că statusul lui după trezire contează cel mai mult. Există la nivelul Centrului Medical Aeronautic o comisie care va stabili atitudinea pentru zbor. Noi sperăm ca în cel mult 2,5-3 luni să fie integru, să fie prezent. Să vedem ce se întâmplă cu contuzia pulmonară, care rămâne problema nr. 1 pentru pacientul respectiv".

Similare