Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Acrobaţii pe cerul Bucureştiului, la BIAS 2019. Cel mai mare show aviatic a durat 12 ore, fără pauză

Zeci de mii de oameni au fost pe aeroportul Băneasa să vadă evoluţiile entuziasmante ale piloţilor de acrobaţie. Organizatorii au adus la BIAS 2019 peste 100 de avioane şi peste 150 de piloţi şi paraşutişti. Numărul mare al spectatorilor a făcut ca în nordul Capitalei să se circule cu greutate, încă de dimineaţă.

Anul acesta numele mari de pe afiş au fost Hawks of România, echipa de acrobaţie a Aeroclubului României şi Baltic Bees, o formaţie de avioane L-39 Albatros din Letonia.

Spectatorii au fost încântaţi şi de evoluţiile campionului mondial Jurgis Kairys, o prezenţa constanţa la BIAS.

Din nefericire, la această a unsprezecea ediţie a shouw-ului, organizatorii nu au reuşit să aducă nicio formaţie militară de acrobaţie. Aeroclubul României şi Forţele aeriene Române au dus greul spectacolului aerian şi au adus cele mai multe dintre aeronave.

Unul dintre invitaţii speciali ai BIAS a fost şi Luca Bertossio. La doar 27 de ani, italianul este campion mondial de planorism şi cel mai tânăr câştigător al competiţiei Glider Aerobatics.

" Zborul cu planorul este magic. Mulţi oameni nu ştiu cum e, dar ulterior sunt fascinaţi de magia şi de elegantă acestuit zbor. Pentru mine este o onoare să evoluez aici alături de avioanele militare, de Mig-uri", a spus Luca Bertossio, campion mondial de planorism.

La BIAS spectatorii au putut vedea la sol mai multe avioane militare aduse de aliaţi din NATO: un Jas 39 gripen adus de piloţii maghiari, câteva F16 portugheze, un elicopter Black Hawk american şi un avion AWACS.

Similare
RECOMANDĂRI