A început noul an şcolar. Klaus Iohannis: „Legea educaţiei trebuie să înceteze să mai fie un puzzle ale cărui piese se schimbă continuu”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A început noul an şcolar. Klaus Iohannis: „Legea educaţiei trebuie să înceteze să mai fie un puzzle ale cărui piese se schimbă continuu”

Noul an şcolar a început cu unele schimbări. De astăzi sună clopoţelul pentru 2,3 milioane de copii. Emoţiile sunt şi mai mari pentru 165.000 de boboci, care intră în clasa pregătitoare. 35 de săptămâni de şcoală îi aşteaptă pe elevii din România.

Cu emoţii în prima zi de şcoală, cei mici nici nu şi-au dat seama când au ajuns în clase. Elevii de la pregătitoare au trăit intens fiecare moment. Festivitatea, încolonarea către clase şi mai apoi primul catalog vor rămâne cu siguranţă amintiri de neuitat.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni dimineaţă, la festivitatea de deschidere a anului şcolar preuniversitar 2017-2018 la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti. Şeful statului a avut un discurs critic faţă de neajunsurile sistemului de învăţământ şi lipsa de soluţii din partea Guvernului.

„Părinţii şi elevii sunt supuşi unor schimbări majore în sistemul de învăţământ o dată la câţiva ani sau, mai nou, mai des, ceea ce le limitează semnificativ posibilitatea de a-şi planifica traseul educaţional. Chiar în această vară am trimis Parlamentului spre reexaminare trei iniţiative legislative care modificau nu ştiu a câta oară cadrul actual care deja este confuz şi greoi. Legea educaţiei trebuie să înceteze să mai fie un puzzle ale cărui piese se schimbă continuu, pierzându-se astfel imaginea unitară. Una dintre priorităţile mele este construirea unei Românii educate, în care sistemul de învăţământ este aşezat pe un făgaş predictibil şi care are elevul în centru. Cred într-o viziune pe termen lung asupra educaţiei", a declarat Klaus Iohannis.

Similare