A început cel mai mare exerciţiu militar al anului, Defender Europe 2021. Participă militari din 27 de state, inclusiv România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A început cel mai mare exerciţiu militar al anului, Defender Europe 2021. Participă militari din 27 de state, inclusiv România

Unul dintre cele mai mari exerciţii militare conduse de Armata SUA – Defender Europe 2021 la care participă 28.000 de militari, din 27 de state, inclusiv România – a început în această săptămâna şi va dura până în luna iunie. Unul dintre cele mai mari exerciţii militare conduse de Armata SUA – Defender Europe 2021 la care participă 28.000 de militari, din 27 de state, inclusiv România – a început în această săptămâna şi va dura până în luna iunie.

Publicaţia americană Military Times precizează că manevrele militare, parte a exerciţiului Defender Europe 2021,  se vor desfăşura simultan în aproape 30 de zone de antrenament, scie Defense Romania.

Ca parte a Defender Europe 2021, Statele Unite vor desfăşura o grupare militară de nivel divizie din Statele Unite în Europa, vor folosi echipamente militare din stocurile existente, apoi mutarea personalului şi echipamentelor în zonele planificate pentru desfăşurarea manevrelor militare.

Exerciţiul de anul trecut – Defender Europe 2020 – era planificat să fie cel mai mare exerciţiu NATO din Europa din ultimii 25 de ani, dar a trebuit să fie redus ca dimensiune din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19. Chiar şi aşa, forţele americane şi aliate din Europa au reuşit să efectueze unele dintre exerciţiile planificate.

Manevrele militare cuprinse anul acest în exerciţiul militar Defender Europe 20201 se vor  acoperi regiunea Balcanilor şi a Mării Negre.

„În timp ce monitorizăm îndeaproape situaţia COVID, am dovedit că avem capacitatea de a ne antrena în siguranţă în ciuda pandemiei. Indiferent de ce, naţiunile noastre se bazează pe faptul că forţele noastre sunt gata să apere pacea", a declarat şeful Forţelor Terestre ale Armatei SUA dislocate în Europa, general-locotenent Christopher G. Cavoli.

Din cei 28.000 de militari, 2.100 sunt din Garda Naţională a Armatei SUA şi alţi 800 din cadrul Rezervei Forţelor Terestre Americane.

Scopul acestui amplu exerciţiul este angrenarea armatei americane pentru transportul unui număr mare de trupe şi echipamente, din SUA în Europa, şi pentru acţionarea interoperabilă în caz de conflict, alături de aliaţii NATO şi parteneri.

Similare
RECOMANDĂRI