477 de milioane de euro, pentru finanţarea proiectelor România Start Up, prin POCU
Sursa foto:SSUB Vizualizari:

477 de milioane de euro, pentru finanţarea proiectelor România Start Up, prin POCU

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE a aprobat 169 de proiecte, în valoare de 477 de milioane de euro, pentru apelul de proiecte “România Start Up”.

Ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a decis suplimentarea alocării prevăzute iniţial pentru apelul România Start Up pentru a da posibilitatea antreprenorilor care au avut proiecte admise în urma evaluării să aibă acces la finanţare din fonduri europene.

"Am considerat dintotdeauna că motorul de dezvoltare economică este inţiativa antreprenorială şi acest demers de a suplimenta alocarea pe apelul România Start Up este parte a acestei viziuni", a declarat Rovana Plumb.

Prin crearea a 5.070 de IMM-uri şi a cel puţin 10.400 de noi locuri de muncă, peste 50.000 de persoane (şomeri şi/sau persoane inactive/angajaţi, inclusiv persoane care desfăşoară o activitate independentă) vor beneficia de sprijin în cadrul celor 169 de proiecte aprobate.

Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 de miliarde de euro. Programul stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând, astfel, investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007‐2013 şi contribuind la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE
Similare