22 de proiecte transnaţionale, selectate de către Comitetul de Monitorizare a Programului Transnaţional Dunărea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

22 de proiecte transnaţionale, selectate de către Comitetul de Monitorizare a Programului Transnaţional Dunărea

Comitetul de Monitorizare a Programului Transnaţional Dunărea (desfăşurat la Podgorica, Muntenegru, în perioada 21-22 martie) a selectat pentru finanţare 22 dintre cele 128 de propuneri de proiecte depuse în cadrul celui de-al doilea apel lansat de program.

În 18 dintre cele 22 de proiecte selectate participă 37 de organizaţii din România, 3 dintre acestea îndeplinind rolul de lider de proiect. Astfel, România se situează pe locul 2 ca rată de participare între cele 9 state membre partenere în program.
 
Bugetul FEDR solicitat de cele 22 de proiecte este în valoare de 34,7 mil euro FEDR, 13,6% fiind însumat de beneficiarii din România. Contribuţia maximă a UE va fi de maximum 85%. Partenerii români care nu sunt finanţaţi integral de la bugetul de stat vor primi cofinanţare naţională în valoare de 13% din bugetul propriu eligibil în cadrul proiectului.
 
De asemenea, Comitetul de Monitorizare a aprobat şi evaluarea eligibilităţii propunerilor de proiecte depuse în cadrul apelului ,,Seed Money Facility” dedicat iniţiativelor de tip ,,capital de început”, care vizează teme pre-stabilite de Coordonatorii Ariilor Prioritare ale Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Dintre cele 65 de propuneri depuse, 62 au fost declarate eligibile (11 coordonate de lideri de proiect din România) şi urmează a fi supuse evaluării tehnice. Rezultatele finale vor fi disponibile în a doua jumătate a lunii iulie. 
Similare
RECOMANDĂRI