SPORT

UEFA a exclus toate echipele din Rusia din competiţiile sale

post-img

UEFA a luat noi decizii, luni, 2 mai, cu privinţă la echipele de fotbal din Rusia angrenate în competiţiile internaţionale şi intercluburi de pe ”Bătrânul Continent”.

Comitetul Executiv al UEFA nu a vrut să-şi asume riscuri şi doreşte să se asigure că viitoarele competiţii să vor desfăşura fără probleme, într-un mediu sigur pentru toţi cei implicaţi, scrie DigiSport.

Printre cele mai importante decizii ar fi excluderea echipelor masculine din competiţiile europene intercluburi - Liga Campionilor, Europa League sau Conference League pentru sezonul 2022/2023.

Lista sancţiunilor primite de Rusia

- Echipa naţională masculină a Rusiei nu va participa în Grupa 2 a Ligii Naţiunilor şi va fi clasată automat pe locul 4. Aşadar, va retrograda.

- Echipa naţională feminină a Rusiei nu va mai participa la Campionatul European din 2022, programat în perioada 6-31 iulie, iar locul său va fi luat de   Portugalia, adversara învinsă de Rusia în play-off.

- Echipa naţională feminină a Rusiei nu şi-a jucat meciurile din luna aprilie din calificarea pentru Cupa Mondială din 2023 şi va fi exclusă din competiţie, toate rezultatele anterioare fiind considerate nule.

- Echipa naţională masculină U21 a Rusiei nu şi-a jucat partidele din luna martie, pentru EURO 2023, care se va juca în România, şi i-au fost anulate toate rezultatele.

Fără cluburi din Rusia în Liga Campionilor, Europa League sau Conference League

  • Rusia nu va avea cluburi afiliate care să participe la competiţiile aflate sub egida UEFA în sezonul 2022/2023. În consecinţă, vor fi excluse toate echipele de club masculine şi feminine, din toate competiţiile sale.
  • De asemenea, Rusia va primi cel mai mic coeficient UEFA pe care l-a avut într-unul din ultimele cinci sezoane - 4,333 pentru cluburi şi 1,750 pentru echipa naţională.
  • Naţionala feminină a Rusiei nu va participa la Campionatul European de Futsal, programat în perioada 1-3 iulie în Portugalia, şi va fi înlocuită de Ungaria.
  • Vor fi excluse şi toate echipele juniori, naţionale şi cluburi, din Rusia.
  • În plus, Comitetul Executiv al UEFA a exclus de la masa discuţiilor ofertele Rusiei pentru a organiza Campionatul European din 2028 sau 2032.