Un băieţel de doar şase ani a murit la spital din cauza gripei
Sursa foto:poza simbol Vizualizari:

Un băieţel de doar şase ani a murit la spital din cauza gripei

Un băieţel de doar şase ani a murit la spital din cauza gripei. Copilul a venit din Rusia împreună cu mama sa într-o vizită la o familie din Chişinău. Potrivit autorităţilor, băiatul a fost dus la spital pe 31 decembrie 2019, dar mama lui a refuzat internarea. Starea lui s-a agravat, a revenit la spital dar a murit după o săptămână.

Atunci când copilul a început să se simtă rău, a fost dus imediat la spital. Medicii i-au recomandat internarea dar mama a refuzat. Băiatul a fost tratat acasă dar fără succes iar boala s-a agravat. Aşa a ajuns din nou la spital.

TATIANA BUCEARSCHI, şef Direcţia Asistenţă Socială şi Sănătate: „După a doua intervenţie , a fost internat în stare gravă la spital la Institul Mamei şi copilului.  A primit ingrijirea initial ape data de opt la ora 9 si 30 baietulul a decedat.  Evident că familia la care a venit se socoate un focar.”

Nu se ştie deocamdată dacă băiatul era deja bolnav când a ajuns la Chişinău. Medicii spun că nu era vaccinat împotriva gripei. Bola este contagioasă aşa că şi copilul de 4 ani al familiei la care a venit în vizită este internat acum la spital pentru îngrijiri medicale. În prima săptămână a lunii ianuarie, în Chisinău, au fost confirmate trei cazuri de gripă  AH1N1.
Similare
RECOMANDĂRI