De la 1 octombrie, pensiile vor fi indexate cu... 1,07%. Pensia minimă se va majora cu 12 lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De la 1 octombrie, pensiile vor fi indexate cu... 1,07%. Pensia minimă se va majora cu 12 lei

Pensiile şi unele prestaţii sociale de stat, vor fi indexate cu 1,07 de la 1 octombrie curent, coeficientul de indexare reprezentând rata inflaţiei înregistrate în primul semestru al anului în curs. Astfel, cuantumul pensiei minime sa va majora cu doar 12,11 lei. Decizia a fost luată astăzi de cabinetul de miniştri.

În opinia deputatului PAS, Dan Perciun, guvernarea „abureşte", în acest fel, pensionarii. 

„Dodon minte şi abureşte pensionarii într-un hal fără de hal. În 2017, PSRM înregistra un proiect de lege prin care propunea indexarea pensiilor de două ori pe an cu 20%. Anul trecut în iunie, PSRM înregistrează deja alt proiect care prevede o indexare de doar 15%. În iulie 2020, după indexarea de 4.8% din aprilie, Dodon continuă să promită 10% în octombrie în cadrul emisiunii Preşedintele Răspunde. Astăzi, guvernul lui Dodon a aprobat o indexare de 1% începând cu 1 octombrie”, scrie Dan Perciun.

Tot astăzi, cabinetul de miniştri a votat astăzi  acordarea suportul financiar unic majorat de la 700 lei, la 900 lei, pentru mai multe categorii de beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat, al căror cuantum nu depăşeşte 3000 lei şi au fost stabilite până la 1 octombrie 2020 în sistemul public de pensii.

Vor beneficia de suport financiar unic majorat beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaş, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unor categorii de angajaţi din aviaţia civilă, pensii pentru funcţionari publici, pensii pentru unele categorii de angajaţi din domeniul culturii, pensii militarilor în termen şi membrilor lor de familie, pensii participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E Cernobîl, pensii din rândurile structurilor de forţă. Cuantumul suportului financiar unic majorat se va acorda la 1 octombrie 2020.

Tot astăzi, Guvernul a votat Proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr.173/2019, în care sunt prevăzute mijloace financiare pentru achitarea suportului financiar unic în cuantum mărit de 900 lei. 

Similare
RECOMANDĂRI