Annegret Kramp-Karrenbauer, lidera Uniunii Creştin-Democrate din Germania, despre Maia Sandu: „Sunteţi o sursă de inspiraţie pentru femeile din politica europeană”
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Annegret Kramp-Karrenbauer, lidera Uniunii Creştin-Democrate din Germania, despre Maia Sandu: „Sunteţi o sursă de inspiraţie pentru femeile din politica europeană”

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu lidera Uniunii Creştin-Democrate a Republicii Federale Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer. Situaţia politică actuală din Republica Moldova şi acţiunile prioritare de pe agenda noului Guvern de la Chişinău care urmează a fi întreprinse în cel mai scurt timp au fost subiectele abordate în cadrul dialogului.

Maia Sandu a mulţumit părţii germane pentru suportul acordat în perioada tranziţiei puterii de la Chişinău, dar şi pentru sprijinul constant acordat de Germania Republicii Moldova, subliniind că implementarea reformelor în domeniul justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi bunăstarea cetăţenilor se află în capul listei de priorităţi a Executivului. 

Şefa Executivului a vorbit şi despre principalele obiective ale Executivului, menţionând că în prezent sprijinul extern pentru Republica Moldova este mai important ca niciodată.

„Suntem hotărâţi să reuşim, să implementăm reforme, să contribuim la creşterea economiei pentru bunăstarea cetăţenilor”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu.

La rândul său, Annegret Kramp-Karrenbauer a reiterat poziţia UCD în susţinerea noului Guvern şi a menţionat că Maia Sandu este o sursă de inspiraţie pentru femeile din politica europeană.

În acest sens, lidera UCD a reiterat disponibilitatea de a susţine Republica Moldova în  promovarea reformelor şi de a împărtăşi din experienţa Germaniei de construire a structurilor democratice.


Sursa: gov.md

Similare
RECOMANDĂRI