Deputat: Termenul de 24 decembrie, până când Igor Dodon spune că va sta în funcţie, este o invenţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat: Termenul de 24 decembrie, până când Igor Dodon spune că va sta în funcţie, este o invenţie

Termenul de 24 decembrie, până când Igor Dodon a declarat că a sta în funcţie, „cu toate atribuţiile”, este o invenţie. Cel puţin asta spune deputatul Igor Munteanu, care declară că transferul de putere poate avea loc imediat după ce Curtea Constituţională validează alegerile, iar asta ar putea avea loc mult mai curând decât 24 decembrie.

„Am văzut data de 24 decembrie pe care şi-a stabilit-o singur Igor Dodon. Transferul de putere poate avea loc din momentul în care CEC transmite datele către Curtea Constituţională, iar Curtea Constituţională validează rezultatele alegerilor. Până la sfârşitul lunii noiembrie ar putea fi validate alegerile. Fără niciun fel de 24 decembrie, astea sunt nişte invenţii”.

De asemenea, deputatul Igor Grosu declară că PAS îndeamnă „deja fostul preşedinte să asigure o tranziţie calmă”. „Noi nu avem luxul să pierdem  încă vreo 45 de zile”, spune Grosu.

Faptul că Igor Dodon a vociferat termenul de 24 decembrie, adică mai bine de o lună, când îi expiră mandatul, după cum spune el, denotă faptul că se încearcă a trage de timp pentru „a şterge urme”, spune Dorin Chirtoacă.

„Este evident că Dodon trage de timp şi vrea să şteargă urmele acelor hoţii pe care le-a făcut în ultimul an, an şi jumătate, de când nu Plahotniuc este acela care conduce grupul  criminal organizat aflat a putere, are nevoie de zile pentru a-şi face ordine în dosare, hârtii. Apoi cine ştie, poate va forţa chestiunea cu prim-ministrul. De vreme ce socialiştii  sau el s-a auto propus să fie din nou preşedinte al PSRM, asta înseamnă automat că o să fie propus într-o funcţie executivă, dar are probleme cu majoritatea în Parlament”, spune Chirtoacă.
 
Similare
RECOMANDĂRI