Cine este Natalia Gavriliţă, propunerea Maiei Sandu la funcţia de premier al Republicii Moldova
Sursa foto:epochtimesromania.com Vizualizari:

Cine este Natalia Gavriliţă, propunerea Maiei Sandu la funcţia de premier al Republicii Moldova

Natalia Gavriliţa este economistă de profesie. Candidatul la funcţia de premier a fost ministru al Finanţelor în Guvernul condus de Maia Sandu între 8 iunie-14 noiembrie 2019.

A studiat la Universitatea Harvard şi este director general la Fondul Global pentru Inovare din Londra, a ocupat poziţia de consultant la Banca Mondială din Washington

Anterior a fost secretară de stat la Ministerul Educaţiei. A petrecut câţiva ani în domeniul consultanţei îndezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare şi evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria şi Teritoriile Palestiniene Ocupate. Înainte de aceasta, a deţinut funcţii de conducere în cadrul oficiului Guvernului Republicii Moldova şi al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administraţiei publice, al planificării strategice şi al coordonării donatorilor. Natalia Gavriliţă a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova şi un master în politici publice la „Harvard Kennedy School”.
Similare
RECOMANDĂRI