Ambasadorul SUA: Dacă actualul Guvern nu va continua reformele, partenerii externi vor opri finanţările
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasadorul SUA: Dacă actualul Guvern nu va continua reformele, partenerii externi vor opri finanţările

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, subliniază că partenerii externi vor să vadă la Chişinău un Guvern care să implementeze reforme, iar în caz contrar – ţara noastră va fi lipsită de sprijin financiar.

Oficialul a declarat, în cadrul ediţiei din 29 noiembrie a emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” de la RTR Moldova, că aşteptările de la Guvernul Chicu sunt mari, întrucât există „declaraţii frumoase şi promisiuni”.

„Coaliţia PSRM-ACUM avea mai mult potenţial pentru a implementa reformele necesare. Acum aşteptăm ca acest lucru să fie făcut de actualul Guvern”, a menţionat el.

Hogan a mai spus că SUA a încercat să păstreze coaliţia, dar a fost dificil, precizând că principalul motiv privind „despărţirea” celor două entităţi politice a ţinut de reforma justiţiei.

„Vrem ca actualul Guvern să continue implementarea reformelor pe aceeaşi cale. Partenerii externi insistă pe continuarea implementării reformelor. Dacă partenerii externi, inclusiv SUA, nu vor vedea progres, desigur că vom opri finanţarea”, a atenţionat ambasadorul.

Potrivit diplomatului, stoparea sprijinului financiar „nu e rău doar pentru buget”, pentru că „banii vin şi pleacă”, dar guvernarea trebuie să poate să-i administreze, să rezolve problemele ţării, inclusiv lupta cu corupţia, iar pentru aceasta contează „anume ajutorul tehnic, care e legat de cel financiar”.

Sursa: ZdG

Similare
RECOMANDĂRI