Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un român din regiunea Cernăuţi este multiplu campion al Ucrainei la Judo

Un român din regiunea Cernăuţi este multiplu campion al Ucrainei la Judo. Pe lângă pasiunea pentru sport, judokanul cântă şi într-un cor bisericesc. Chiar dacă sunt două activităţi ce par să nu aibă nimic în comun, el reuşeşte să le îmbine cu succes. Rezultatele sale sunt o mândrie pentru familie, dar şi pentru întreaga comunitate romanescă din Bucovina de Nord.

PETRU GUŞULEI, campion al Ucrainei la judo: Trebuie numaidecât de arătat că nu eşti puternic numai cu corpul, dar şi cu duhul.

PETRU GUŞULEI, campion al Ucrainei la judo: Sunt foarte fericită că am avut aşa părinţi, care mi- au dat aşa o înclinare şi de mic am fost adus la biserică şi ne-a îndrumat pe calea credinţei.

Petru are 30 de ani şi s-a născut în familia românilor Doina şi Florin Guşulei, din satul Iordăneşti, de pe Valea Siretului. Pasiunea pentru judo a moştenit-o de la tatăl său, maestru în sport. La antrenamente, îl are alături pe fratele mai mic, Ilie, care este şi el campion naţional al Ucrainei la arte marţiale.

ILIE GUŞULEI, fratele lui Petru: Mă mândresc că am aşa un frate, un om bun la suflet. Toată viaţa m-a susţinut şi m-a îndrumat să fac doar bine.

FLORIN GUŞULEI, tatăl lui Petru: În timpul Uniunii Sovietice am învăţat în Republica Moldova, m-am antrenat cu judo.Mă mândresc cu amândoi. Unul a fost campion, nu demult, al Ucrainei şi cel mai mic tot, şi pe sambo şi pe judo. Sunt maeştri amândoi.

Dacă în timpul săptămânii Petru îşi dedică timpul sportului, duminica merge la biserică.NICOLAE ŞAPCA, viceprimar, comuna Carapciu, Ucraina: Familia lui Florin şi Doina Guşulei fac parte dintre acele familii care aduc cinste satului Iordăneşti. Suntem alături de dânsul şi îi ţinem pumnii pentru competiţiile internaţionale.

Petru Guşulei are şi o familie frumoasă şi împreună cu soţia Aliona creşte 5 copii.

PETRU GUŞULEI, campion al Ucrainei la judo: Toată familia, şi părinţii şi soţia şi copilaşii mă fac pe mine, într-adevăr, nu doar să merg prin viaţă, dar chiar să zbor. Mi-e foarte uşor cu ei şi îs foarte mândru că am aşa familie.

În acest an, Petru a devenit campion al Ucrainei la categoria plus 100 de kg, iar acum se pregăteşte pentru Campionatul internaţional de la Braşov, România.
Similare
RECOMANDĂRI