Sursa foto:Agerpres Vizualizari:

VIDEO. Ultimul drum al Regelui Mihai de la Bucureşti la Curtea de Argeş se va face pe şosea

Regele Mihai va fi înmormântat la Curtea de Argeş. Îşi va dormi somnul de veci lângă regina Ana, cea alături de care a trait şapte decenii.

Ultimul drum al Regelui Mihai va fi de la Bucureşti la Curtea de Argeş, acolo unde se află necropola regală. Convoiul mortuar va ajunge pe şosea, deşi ceilalţi doi regi care-şi dorm somnul de veci în Catedrala Regală au fost aduşi cu trenul regal în gara oraşului.

Astăzi, clădirea monument istoric este într-o stare avansată de degradare şi nu poate găzdui un eveniment de o asemenea amploare. O alta problemă, semnalata de un istoric, care este şi consilier local, este că înmormântarea va avea loc noaptea.

Familia regală a decis ca ultimul drum al Majestăţii Sale Regele Mihai să se facă pe şosea. Gara din Curtea de Argeş va intra în reabilitare anul viitor.

Localnicii sunt dezamăgiţi că ritualul de înmormântare nu va putea fi respectat şi spun că este vina autorităţilor locale pentru felul în care arată gara.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va ajunge la Curtea de Argeş sâmbăta viitoare, iar slujba de înmormântare va fi oficiată la ora 18.45, într-un cadru privat.

Similare