VIDEO. Şefa Casei Regale a ajuns în Elveţia. Corespondenţă de la trimisul special al TVR
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Şefa Casei Regale a ajuns în Elveţia. Corespondenţă de la trimisul special al TVR

Şefa Casei Regale a ajuns marţi după-amiază la Aubonne, în Elveţia, la reşedinţa privată a Majestăţii Sale, a transmis Camelia Csiki pentru Ora de ştiri. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare în ţară şi transportat la Castelul Peleş, pentru două zile. Sicriul va fi adus apoi la Bucureşti. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, pe 16 decembrie, la Curtea de Argeş.

Vor fi câteva evenimente şi în Elveţia, a precizat Camelia Csiki. Acestea vor fi pentru prietenii Majestăţii Sale, care nu pot veni la funeraliile din România.

Vor fi oficiate şi câteva slujbe religioase.

Familiei Regale i-a fost dificil să găsească o biserică ortodoxă pentru că Majestatea Sa este ortodox şi a ţinut să-şi păstreze religia poporului chiar şi în exil, a precizat Camelia Csiki.

În zilele următoare vor ajunge în Elveţia şi celelalte fiice ale Regelui Mihai - Principesa Elena, Principesa Sofia. La funeraliile din România va participa şi Irina, care a fost absolvită de orice vină - este vorba despre fiica din Statele Unite, care a avut probleme în anii trecuţi, probleme în urma cărora şi-a pierdut titlul.

Principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeralii.

Similare