VIDEO. Regele tuturor românilor. Regele Mihai a fost în Republica Moldova în anul 2006
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Regele tuturor românilor. Regele Mihai a fost în Republica Moldova în anul 2006

Regele Mihai a ţinut mereu să vorbească despre toţi românii. Pentru cei de peste Prut a avut mereu mesaje speciale. A şi fost în vizită, în anul 2006, şi a păstrat mereu o legătură cu Republica Moldova.

Moartea Regelui Mihai a îndurerat azi şi Republica Moldova, mai mulţi oficiali au transmis mesaje de condoleanţe. Regele Mihai este privit în Republica Moldova ca un simbol de curaj, un model de nobleţe, de demnitate şi modestie, în acelaşi timp. Mesaje de condoleanţe au tranmis astăzi preşedintele Parlamentului - Andrian Candu, prim-ministrul Republicii Moldova - Pavel Filip şi primarul suspendat al oraşului Chişinău - Dorin Chirtoacă.

În 2013 Dorin Chirtoacă a fost decorat de Alteţa Sa cu Ordinul Coroana României grad de Cavaler.

După vizita sa din 1941, din timpul războiului, Regele Mihai a revenit pentru prima oară în Republica Moldova în 2006, când a participat la inaugurarea Cimitirului Românesc de Onoare, din localitatea Ţiganca, acolo unde în 1941, în timpul luptelor grele cu Armata Roşie, au murit mai mulţi soldaţi, subofiţeri şi ofiţeri români. Atunci Regele Mihai era emoţionat şi bucuros că a reuşit să revină în aceste ţinuturi. Ulterior, Regele Mihai a fost reprezentat de mai multe ori, în mai multe localităţi de Principesa Margareta şi Principele Radu.

Similare