VIDEO. Parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai I
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai I

Reprezentanţii Casei Regale s-au adunat astăzi la Mănăstirea Curtea de Argeş, pentru ceremonia de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României. Televiziunea Română este cea care asigură producţia ceremoniei de la Curtea de Argeş şi a pus la dispoziţie semnalul TV pentru toate televiziunile interesate.

Ceremonia are loc la vechea catedrală episcopală din Curtea de Argeş. Slujba este oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului şi are loc în vechea Catedrală Episcopală şi Regală. Este vorba despre o slujbă specială la 40 de zile de la moartea Regelui Mihai, oficiată de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. La ceremonie participă membrii Familiei Regale.

De altfel, Familia Regală a anunţat că oricine vrea să fie prezent este binevenit. După ceremonia din vechea catedrală, membrii Familiei Regale împreună cu preoţii vor veni la noua necropolă, pentru un moment de rugăciune la mormântul Regelui Mihai.Regele Mihai a murit pe 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia, şi a fost înmormântat pe 16 decembrie la noua catedrală episcopală din Curtea de Argeş.
Similare