Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Legislativul de la Chişinău a ţinut un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai

Parlamentul de la Chişinău a cinstit amintirea Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României. Şedinţa plenară de astăzi a început cu un minut de reculegere în memoria fostului suveranului. Propunerea a venit din partea liberalilor.

Mihai Ghimpu, lider PL: „Regele Mihai a fost şi regele cetăţenilor români din Basarabia, acum Republica Moldova. Propun un minut de reculegere în memoria regelui Mihai”.

Mihai Ghimpu a propus ca anul 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, să fie declarat Anul Unirii. Propunerea a fost, însă, respinsă de plenul Parlamentului de la Chisinau.

Vladimir Voronin, lider PCRM: „Ghimpu, tu pentru cine lucrezi? Patru ani de zile de când nu te finanţează România şi tu stai cu drapelul României, nu ţi-i ruşine. Tu te stimezi. Mişa?”

Mihai Ghimpu: „Eu n-am dreptul să Vă spun Valodea, sunteţi mai în vârstă. Aţi fost preşedinte. Întotdeauna port respect funcţiei şi omului. Vreau să vă reamintesc, dle Voronin, că aceste trei culori au fost şi sunt şi drapelul Republicii Moldova. Finanţare? Mulţumesc. N-am nevoie de bani. Eu ştiu a face politică şi fără bani. Ce-i cu bani deja nu e democraţie”.

Republica Moldova va fi reprezentată la funeraliile regelui Mihai al României de o delegaţie parlamentară, condusă de preşedintele Legislativului, Andrian Candu.
Similare