Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Regele Mihai s-a stins din viaţă. Majestatea Sa avea 96 de ani

Vestea morţii Regelui Mihai a fost confirmată de Casa Regală. Regele Mihai a murit la ora 13:00, ora României. Potrivit Biroului de Presă al Majestăţii Sale, la ora 19:00, Custodele Coroanei, Principesa Margareta, va face o declaraţie de presă. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Regele Mihai a murit la reşedinţa din Aubonne. Majestatea Sa se afla la reşedinţa din Aubonne împreună cu principesa Maria, care a mers acolo încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

Primele date despre deteriorarea stării de sănătate a Majestăţii Sale au fost făcute publice anul trecut, pe 2 martie. Potrivit mesajului video transmis atunci de Andrew Popper, membru în Consiliul Regal, Regele Mihai I fusese diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică.

Medicii au considerat prea riscantă deplasarea Majestăţii Sale la spital, aşa că au luat decizia ca o amplă echipă să îl supravegheze permanent în reşedinţa din Aubonne.

Pe 6 noiembrie, Familia Regală a anunţat că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat. Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au mers în Elveţia de urgenţă. A doua zi, Regele Mihai a primit Sfânta Împărtăşanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

Pe 25 octombrie, Regele Mihai I a împlinit 96 de ani.

Similare