Custodele Coroanei: "Am pierdut, ca voi toţi, un părinte. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Custodele Coroanei: "Am pierdut, ca voi toţi, un părinte. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi"

"Români, ţara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste 9 decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament şi răbdare. Am pierdut, ca voi toţi, un părinte. O pierdere personală şi o pierdere pentru întreaga naţiune. În aceste clipe grele, suntem uniţi în suferinţa noastră", subliniază Custodele Coroanei în mesajul către naţiune.

"Cu infinită iubire şi principii puternice, Regele Mihai a scris în cartea neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. Bunătatea şi iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înţelepciunea lui a asigurat continuitate identităţii noastre în momente de gravă abatere de la mersul firesc al ţării", a adăugat Custodele Coroanei române.

"Regele nostru a fost o parte din fibra Statului Român. Prin întreaga sa viaţă, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu Naţiunea Română.

Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României, cu aceleaşi principii şi sentimente ca ale tatălui meu. Voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporului român. Aşa să ne ajute Dumnezeu", a încheiat Custodele Coroanei mesajul către români.

Miercuri va fi făcut public programul funeraliilor.

Trupul neînsufleţit al Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la catedrala patriarhală.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, la noua Catedrala Arhiepiscopală Regală, se arată în comunicatul Casei Regale.

La dorinţa Custodelui Coroanei române,  funeraliile Regelui Mihai vor respecta tradiţia înaintaşilor Majestăţii sale Defuncte.

Miercuri vor fi deschise cărţi de condoleanţe la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta. ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile.

Condoleanţe pot fi trimise şi online pe adresa familiaregala.ro/mesaje.

Cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la Palatul Regal din Calea Victoriei, în faţa intrării principale.

Similare