Bisericile româneşti din ţări scandinave au oficiat slujbe de pomenire în memoria Regelui Mihai
Sursa foto:Episcopia Europei de Nord Vizualizari:

Bisericile româneşti din ţări scandinave au oficiat slujbe de pomenire în memoria Regelui Mihai

Slujbe de pomenire pentru Regele Mihai au fost oficiate miercuri în lăcaşele ortodoxe româneşti din Regatele Suediei, Norvegiei şi Danemarcei, informează Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord într-un comunicat de presă.

Episcopul Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a transmis condoleanţe Casei Regale a României, îndemnând preoţii şi credincioşii din ţările scandinave să-l pomenească în rugăciuni pe Regele Mihai, care a trecut din această viaţă spre veşnicie pe 5 decembrie 2017.

''Să îi mulţumim Regelui Mihai pentru prezenţa nobilă, discretă şi demnă printre noi şi să ne rugăm pentru odihna sufletului său. Se cuvine, cu acest prilej, să medităm duhovniceşte şi la ceea ce a însemnat regalitatea pentru noi, românii, dar şi la tragediile istorice care au implicat direct România şi pe Regele Mihai. Să ne amintim că deviza istorică a regilor României a fost: 'Nimic fără Dumnezeu!''', a spus episcopul în timpul liturghiei de miercuri din biserica parohiei româneşti ''Sfântul Gheorghe'' din Stockholm.

''Să ne amintim, de asemenea, de ţinuta nobilă, plină de distincţie, a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, care se îmbina atât de firesc cu deschiderea, delicateţea şi căldura pe care o manifestau faţă de oamenii simpli ai poporului lor. /.../ Să ne amintim şi de tragediile istoriei care au marcat viaţa Regelui Mihai şi a noastră: războiul mondial, sfâşierea ţării, intrarea în întunericul comunist, exilul, întoarcerea de după 1989, atât de grea. Toate aceste încercări au fost traversate demn şi cu stăpânire de sine, cu o mare încredere în ce suntem şi ce putem fi, ca ţară, ca neam. Regele Mihai este, poate, singurul care ştia să ne insufle în mod autentic încredere în viitorul nostru, prin atitudinea şi convingerea sa, pentru că avea încredere sinceră în noi şi în potenţialul acestei naţiuni'', a subliniat Macarie Drăgoi, citat în comunicatul publicat de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, relatează AGERPRES.

Similare